۱۳۹۳ فروردین ۷, پنجشنبه

خامنه ای هنگام تقدیر از تورهای “راهیان نور” حتی یک اشاره نیز به کشته شدن دانش آموزان در این تورها ننمود


- حسن روحانی نیز شمال ایران را برای سفر نوروزی خود انتخاب کرد
- گفته می‌شود برای شرکت در اردوها به‌زور از والدین امضا گرفته می‌شود
بی توجهی علی خامنه ای به مشکلات و دردهای مردم مطلب تازه ای نیست. اما بی توجهی هم حدی دارد. در کجای دنیا ممکن است، یکی از سیاستمداران کشور فردای روزی که پنجمین حادثه مرگبار منجر به کشته شدن ۶ دانش‌آموز شده و در حوادث پیشین این تورها نیز باعث کشته شدن شمار زیادی دانش آموز بوده، از مسئولان این تورها تجلیل کند، اما کوچکترین ابراز تاثر و تاسفی در باره مرگ دانش آموزان مسافر این تورها از خود نشان ندهد؟ هنگامی هم که از آیت الله خمینی در هواپیمائی که با آن بعد از سالها به ایران برمیگشت، سوال شد چه احساسی دارد، پاسخ او “هیچ” بود. او همانجا نشان داد که هیچ احساسی نسبت به مردم و کشورش ندارد. خامنه ای هم بهتر از این نمیتوانست بی توجهی و بی احساسی خود را در مورد وضعیت مردم و کشور به معرض نمایش گذارد.
گزارش دویچه وله فارسی در ای مورد در زیر آمده است.
یک روز پس از وقوع پنجمین حادثه مرگبار در کاروان “راهیان نور” که منجر به کشته شدن ۶ دانش‌آموز شد، آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در سفر به خوزستان از عملکرد این کاروان‌ها تقدیر کرد و خواهان ادامه این سفرها شد.
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در سفر نوروزی خود به مناطق جنگی، در جمع مسافران کاروان‌های “راهیان نور” در آبادان سخنرانی کرد. وی بر لزوم ادامه این سفرها تاکید کرد و آنها را راهی برای “زنده نگاه داشتن یاد وخاطره کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق” دانست.
کاروان‌های “راهیان نور” هر سال دانشجویان و دانش‌آموزان از نقاط مختلف ایران را به بازدید از مناطق جنگی می‌برند. این سفرها تا کنون تلفات بسیاری بر جای گذاشته است.
درست یک روز قبل از سفر خامنه‌ای به این مناطق و حضور او در جمع کاروان “راهیان نور” یک اتوبوس این کاروان که حامل دانش‌آموزان بود در استان خوزستان واژگون شده و ۶ نفر از دانش‌آموزان کشته شدند.
پرتلفات‌ترین و ناگوارترین این سلسله حوادث در مهر ماه ۱۳۹۱ رخ داد و در جریان آن ۲۶ دانش‌آموز دختر مقطع دوم ‌دبیرستان اهل بروجن در دم کشته و ۲۳ دانش‌آموز دیگر زخمی شدند.
خامنه‌ای اما بدون اشاره به حادثه پیش‌آمده در خوزستان، حضور گروه‌های مختلف مردم در مناطق عملیاتی دوران جنگ ایران و عراق را در ایام تعطیلات نوروز و همچنین در طول سال “اقدامی پسندیده، صحیح و عاقلانه” دانست. وی همچنین از گروه‌های مختلف مردم که در قالب کاروان‌های “راهیان نور” در مناطق جنگی حضور پیدا می‌کنند، قدردانی کرد.
تاکید بر حفظ یادگارهای جنگ ایران و عراق
خامنه‌ای که چند سالی در سفرهای نوروزی‌اش به مناطق جنگی وقفه افتاده بود، در سفر امسال (۱۳۹۳) خود با تاکید مجدد بر حفظ آثار جنگ ایران و عراق گفت: «جبهه دشمنان نظام اسلامی یعنی همین دولت‌های اروپایی و دولت آمریکا با دادن امکانات و تجهیزات جدید و پیشرفته به رژیم بعثی صدام، او را به ادامه جنگ تشویق می‌کردند و همین مسئله باعث شد جنگ تحمیلی، ۸ سال به طول انجامد».
رهبر جمهوری اسلامی ایران بدون نام بردن از شخص یا گروهی، به کسانی اشاره کرد که می‌خواهند یاد دوران جنگ از ذهن مردم پاک شود و آنان را “بدخواهان ملت ایران” دانست که به گفته او تلاش می‌کنند “فداکاری‌های دوران دفاع مقدس و شخصیت‌های نقش‌آفرین آن از یاد بروند” و قصد دارند “از خود گذشتگی‌های آن دوران را تخطئه کنند”.
خامنه‌ای دوران جنگ را نمونه بارز “ایستادگی ملت ایران و جوانان کشور بر سر آرمان‌ها و مقابله با جبهه کفر و استکبار” دانست و تاکید کرد که یاد این دوران باید همواره زنده نگه داشته شود.
سفرهای نوروزی مقامات جمهوری اسلامی، تا کنون سفرهایی سیاسی و به مناطق خاص بوده است. اما حسن روحانی رئیس جمهور ایران امسال در اقدامی نامتعارف، شمال ایران را برای سفر نوروزی خود انتخاب کرد
"راهیان نور" نام اردوهای اکثرا دانش‌آموزی است که از نقاط مختلف کشور با اتوبوس راهی خوزستان می‌شوند تا از مناطق جنگی بازمانده از جنگ ایران و عراق بازدید کنند. بیشتر این اردوها همزمان با تعطیلات نوروزی و نیز تعطیلات تابستانی، فعال می‌شوند.
مسئولیت سازماندهی این اردوها را "بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس" بر عهده دارد. مقام‌های دولتی و انتظامی ایران می‌گویند دانش‌آموزان و دانشجویان شرکت‌کننده در این ادروها به طور "داوطلبانه" در آن شرکت می‌کنند، اما خانواده‌ها روایت دیگر دارند.
آنها می‌گویند ۱۰ نمره درس دفاع در مدارس مربوط به همین شرکت در اردوی "راهیان نور" و سفر به مناطق سابقا جنگی است. حتی گفته می‌شود برای شرکت در اردوها به‌زور از والدین امضا گرفته می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر